image_pdfimage_print

Naar schatting van de Verenigde Naties zal de wereldbevolking de volgende decennia stijgen met 33% . Door een hogere levensstandaard en urbanisatie in verschillende delen van de wereld (China en India op kop) verwacht men een stijging van de vleesconsumptie met 77%. De huidige productiesystemen kunnen niet blijven voldoen aan deze sterk stijgende vraag naar voedsel, waardoor de nood aan alternatieve en duurzame eiwitbronnen ontstaat. Voorbeelden van dergelijke alternatieve eiwitbronnen zijn algen, kweekvlees en insecten. Insecten zijn van deze opsomming de enige die vandaag als alternatief klaar zijn om daadwerkelijk gebruikt te worden.

Vleesconsumptie +70Door deze stijgende vraag naar voedsel voor humane consumptie – en meer bepaald naar vlees en vis – zal een zeer grote druk ontstaan op de huidige voedselproductiesystemen. Zowel de vraag naar plantaardige materialen voor humane consumptie als de vraag naar diervoeding zal toenemen. Daardoor kan men verwachten dat prijsstijgingen en speculatie ontstaan op zowel vlees en vis als op plantaardige materialen.

Waarom kiezen wij voor insecten?
Insecten bevatten evenveel eiwitten als vlees. Ze zijn ook rijk aan vitaminen B12, B6, ijzer, calcium en onverzadigde vetten (omega 3 & 6), waardoor ze zeer geschikt zijn als duurzaam en ecologisch alternatief voor vlees en vis. BenSBugS wil door het aanbieden van insectenproducten in de Westerse wereld, de behoefte van mensen vervullen om een duurzaam, gezond en lekker alternatief te vinden voor dierlijke eiwitten.

Bekijk hieronder ons filmpje over BenSBugS: